Huisregels

Rondom kaartverkoop/voorstellingen:

Annuleringen & verplaatsingen 
Annuleert de Stadsgehoorzaal een voorstelling, dan krijgt u hiervan persoonlijk bericht. Om die reden vragen wij ook altijd naar uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. 
Verplaatst de Stadsgehoorzaal een voorstelling naar een andere datum, dan brengen wij de bezoekers aan deze voorstelling hier graag persoonlijk van op de hoogte. Uw kaartje blijft geldig voor de voorstelling op de nieuwe datum. 

Wijzigingen in zaal of ruimte
De Stadsgehoorzaal wil artiesten en publiek een optimale theaterbeleving bieden. De ruimte waarin een voorstelling plaatsvindt, speelt hierbij een rol. Het kan voorkomen dat de voorstelling en de beleving beter tot zijn recht komen in een andere ruimte. Daarom behouden wij ons het recht voor om, in overleg met de optredende artiest, een voorstelling te verplaatsen naar een andere zaal of ruimte. Wij zorgen er uiteraard voor dat deze verplaatsing niet ten koste gaat van de kwaliteit van de voorstelling en dragen op deze manier zorg voor een aangename avond uit.

Wijzigingen in voorstellingen
Zo nu en dan vind en er wijzigingen plaats in de cast, de voorstelling of bijvoorbeeld de titel. Op deze website vindt u de meest actuele informatie. Van belangrijke wijzigingen brengen wij u waar mogelijk persoonlijk op de hoogte.

Kaartverkoop door derden
Regelmatig worden plaatsbewijzen van (uitverkochte) voorstellingen doorverkocht via internet. Hiervoor worden soms zeer hoge prijzen gevraagd. De Stadsgehoorzaal Vlaardingen is niet verantwoordelijk voor de kaartverkoop door derden.

Verlies van kaarten
Bij verlies van uw kaarten, kunt u een kopie kaart verkrijgen aan de kassa. De kosten voor kopie kaarten bedragen € 2,50 per kaart.
 
Bent u verhinderd?
Bij verhindering kunt u, tot 24 uur voor de voorstelling, uw kaarten omruilen voor een tegoedbon. Wij brengen hiervoor € 2,50 per kaart administratiekosten in mindering. Er wordt geen geld teruggeven. Binnen drie maanden kunt u uw tegoedbon verzilveren voor een voorstelling naar keuze. Dit verzilveren kan ook online.
Op de dag van de voorstelling kunnen geen kaarten worden teruggegeven, welke dringende reden hiervoor ook mag gelden.


Faciliteiten in het theater

Stoelverhogers
Voor de jeugdige bezoeker is bij de garderobe een stoelverhoger verkrijgbaar.

Garderobe
Vanwege veiligheidsvoorschriften van de brandweer mag u geen jassen, paraplu's of grote tassen meenemen de zaal in. Als de zaal bij calamiteiten snel moet worden verlaten, zijn deze spullen een obstakel. Helpt u ons mee met de uitvoering van deze maatregel? Uw jas, paraplu of tas hangt veilig en gratis in onze garderobe.

Rolstoelgebruikers
Beide zalen van de Stadsgehoorzaal zijn prima toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In de Grote Zaal hebben wij plaats voor zes rolstoelen. In de Kleine Zaal kunnen wij twee rolstoelen plaatsen. Wilt u een rolstoelplaats reserveren, neem dan contact op met de kassa. 
Via internet is het reserveren van een rolstoelplaats helaas niet mogelijk. Het gezelschap waarmee u de voorstelling bezoekt, kan in de meeste gevallen naast de rolstoelplaats plaatsen krijgen.

Slechthorenden 
De Grote Zaal beschikt over een ringleiding voor slechthorenden met of zonder gehoorapparaat. Een gehoorversterker is bij de garderobe verkrijgbaar op vertoon van een geldig legitimatiebewijs en tegen een borg van € 20,-. De borg ontvangt u bij inlevering retour. U kunt een gehoorversterker via de kassa reserveren.

Gedragsregels tijdens theaterbezoek
 
Om uw bezoek aan het theater voor uzelf, uw mede-bezoekers en de artiesten zo fijn te laten verlopen, willen we u vragen rekening te houden met de volgende gedragsregels. 

Beeld- en geluidsopnamen zijn tijdens de voorstelling niet toegestaan. Fotograferen is bijvoorbeeld erg hinderlijk voor de artiesten en medebezoekers. Meegenomen apparatuur wordt in bewaring genomen op risico van de bezitter. Voor pers en theaterproducenten wordt in enkele gevallen vooraf toestemming verleend.

Schakel uw mobiele telefoon uit voor de voorstelling. Mobiele telefoons en andere elektronische apparatuur storen de artiest, de elektronica in het theater en uw medebezoekers.

Te laat komen is voor de optredende artiest en het publiek erg storend. Bent u te laat, dan kunt u na de pauze in de zaal plaatsnemen.

Roken is in het gehele theater niet toegestaan.

Eten of drinken is in beide theaterzalen niet toegestaan.

Regels en Aansprakelijkheid
Aan de inhoud van de brochure en de website kunnen geen rechten worden ontleend. Alle data, prijzen en aanvangstijden zijn onder voorbehoud. De Stadsgehoorzaal Vlaardingen is niet aansprakelijk voor eventuele drukfouten.

De Stadsgehoorzaal is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van het geluid bij de voorstellingen. De technici van de bezoekende gezelschappen bepalen de geluidssterkte en de kwaliteit van geluidsbanden of –effecten van de voorstelling. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij het optredende gezelschap.

De Stadsgehoorzaal Vlaardingen verklaart de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing. Deze zijn gedeponeerd bij de rechtbank te Amsterdam onder nummer 268/2002 op 26 november 2002.